EFT

EFT (Emotional Freedom Techniques)

EFT is gebaseerd op een combinatie van principes uit acupunctuur en moderne psychologie. Er wordt naar verwezen als psychologische acupressuur.

EFT behoort tot de nieuwste golf van hulpverlening waar men ziet dat zuiver cognitief of verstandelijk werken niet altijd voldoende is om problemen aan te pakken. Het lichaam houdt namelijk ook stress vast.

Denk maar eens aan een probleem of herinnering waarvan je weet dat die er is, maar waar je liever niet naar kijkt. Wanneer je het probleem dichterbij brengt zal je lichaam reageren. Je schuifelt op je stoel, krijgt pijn in je nek of rug of je gaat mogelijk sneller ademen. Dat zorgt ervoor dat je dreigt af te haken en dat je niet meer naar het probleem wil kijken.

Met EFT gaan we het lichaam mee behandelen.

Door te tikken ontladen we de stress die in het lichaam opgeslagen zit en kalmeren we uiterst efficiënt ons brein. Hierdoor kunnen we zonder angst het probleem onder ogen zien en kan er een nieuw leerproces worden opgestart.

EFT wordt ingezet voor het verminderen of oplossen van tal van problemen zoals trauma, stress, angst, fobieën, emoties, chronische pijn, verslaving, gewichtsproblemen, beperkende overtuigingen enz…

Hoe werkt het?

Terwijl men de aandacht houdt op de negatieve emoties tikken we op specifieke acupunctuurpunten van het lichaam. Hierdoor helpen we het lichaam te ontladen en de emoties los te laten, waarna de energetische balans in het lichaam zich kan herstellen.

 

Wat zijn de acupunctuurpunten?

 

In dit filmpje legt Dr Peta Stapleton uit wat EFT is en wat de wetenschap over EFT zegt.