Emotional Freedom techniques (EFT) - tik je stress weg

Psycho­logische acupres­suur

Wat is EFT en wat zegt het wetenschappelijk onderzoek?

Professor Dr Peta Stapleton ­over EFT

Video afspelen
Transcript van de video aanzetten

Het lichaam houdt de mentale score bij van je leven, en het lijf is dan ook een belangrijke sleutel bij het oplossen van trauma’s en stress. Het lichaam kun je eigenlijk niet los zien van je ervaringen in het leven, en toch zitten mensen vaak alleen maar in hun hoofd.

Prof. Dr. Bessel Van Der Kolk

Maak kennis met psychologische acupressuur.

Wat is EFT en hoe werkt het?

Transcript van de video aanzetten
Psychologische acupressuur of EFT

Stimuleer acupressuurpunten en zorg voor rust in je lichaam en vervolgens in je brein!

Waarom EFT?

Als je veel onrust, overprikkeling of pijn ervaart, of als je je niet lekker in je vel voelt, dan kan het bekende recept van jezelf uit de problemen denken of redeneren mogelijk niet helpen. Maar maak je geen zorgen, er is een oplossing voor jou! Met de stimulatie van acupressuurpunten kun je rust in je lichaam brengen. Je brein heeft namelijk een stabiele fundering nodig om zelf tot rust te komen, en die fundering is je lichaam!

Wat doet EFT?

Met EFT gaan we op zoek naar de emoties en de bijhorende lichamelijke sensaties die je blokkeren. Zolang je lichaam reageert op die emoties zullen ze je gedrag en zelfbeeld sturen. Leer je lichaam tot rust komen in die situaties, leer milder naar jezelf en je lichaam te kijken, leer je lichaam als je vriend en niet als je vijand te zien door je lichaam tot rust te brengen met de stimulatie van acupressuurpunten.

Jij leert deze techniek

In eerste instantie zoeken we samen de emoties of lichamelijke klachten die je dwars zitten en behandelen die. Maar EFT is een prachtige zelfhulptool? Stap voor stap leer je hoe je deze techniek zelf thuis op de juiste manier kan uitoefenen. Je krijgt oefeningen mee waarna je in staat bent om thuis, zonder begeleiding zelf je lichaam en vervolgens je brein tot rust te brengen!

Jij verdient de vrijheid van angst en paniek

Ben je klaar om aan zelfzorg te doen?

Contacteer mij, dan bespreken we samen hoe ik u het beste kan helpen!

Psychologische acupressuur met EFT of Emotional Freedom Techniques bij Peter Rosvelds

Emotional Freedom Techniques (EFT)

EFT is gebaseerd op een combinatie van principes uit acupunctuur en moderne psychologie. Er wordt naar verwezen als psychologische acupressuur.

Psychologische acupressuur of EFT

Combinatie van principes uit acupunctuur en moderne psychologie.

EFT behoort tot de nieuwste golf van hulpverlening waar men ziet dat zuiver cognitief of verstandelijk werken niet altijd voldoende is om problemen aan te pakken. Het lichaam houdt namelijk ook stress vast.

Denk maar eens aan een probleem of herinnering waarvan je weet dat die er is, maar waar je liever niet naar kijkt. Wanneer je het probleem dichterbij brengt zal je lichaam reageren. Je schuifelt op je stoel, krijgt pijn in je nek of rug of je gaat mogelijk sneller ademen. Dat zorgt ervoor dat je dreigt af te haken en dat je niet meer naar het probleem wil kijken.

Met EFT gaan we het lichaam mee behandelen.

Door te tikken ontladen we de stress die in het lichaam opgeslagen zit en kalmeren we uiterst efficiënt ons brein. Hierdoor kunnen we zonder angst het probleem onder ogen zien en kan er een nieuw leerproces worden opgestart.

EFT wordt ingezet voor het verminderen of oplossen van tal van problemen zoals trauma, stress, angst, fobieën, emoties, chronische pijn, verslaving, gewichtsproblemen, beperkende overtuigingen enz…

Hoe werkt het?

Terwijl men de aandacht houdt op de negatieve emoties tikken we op specifieke acupunctuurpunten van het lichaam. Hierdoor helpen we het lichaam te ontladen en de emoties los te laten, waarna de energetische balans in het lichaam zich kan herstellen.

De Drukpunten op jouw lichaam

Wat zijn de acupunctuurpunten?

  1. Wenkbrauw
  2. Zijkant oog 
  3. Onder oog 
  4. Onder neus
  5. Kin 
  6. Onder sleutelbeen 
  7. Onder de arm
  8. Centraal op je hoofd